KOSGEB Güzellik Salonu Desteği 2024 | Refero Danışmanlık (2024)

KOSGEB Güzellik Salonu Desteği 2024 | Refero Danışmanlık (1)

Güzellik salonları, KOSGEB’in destekleri sektörler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda toplamda 65.000 TL’ye kadar hibe desteği alınabilmektedir. Bu destekler şu şekildedir;

Kuruluş Desteği: Şahıs işletmeler için 5.000 TL, limited ve anonim şirketler için 10.000 TL kuruluş hibe desteği verilmektedir.

Personel Desteği: İşletmenizde istihdam edeceğiniz personel sayısına göretoplamda 50.000 TL’ye kadar hibe alabilmektesiniz. İşletmenizi faaliyete geçirdikten sonra ilk yılın sonunda ve ikinci yılın sonunda çalıştırdığınız personellerin prim-gün sayısına bakılarak destek tutarı belirlenmektedir.

KOSGEB istihdam desteğine ilave olarak, istihdam edeceğiniz personeller için SGK ve İŞKUR teşvikleri de bulunmaktadır.

Kredi Desteği:Girişiminiz için Halkbank tarafından verilengirişimci kredi desteklerinden faydalanma hakkınız bulunmaktadır.

Güzellik Salonu NACE Kodu

Güzellik salonu,kuaför ve berber faaliyetlerinin NACE kodları aşağıdaki gibidir. Bu NACE kodlarından en az biri ile işletmenizi kurmanız gerekmektedir.

96.02.01 Güzellik salonlarının faaliyetleri (cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür vb.nin bir arada sunulduğu salonlar) (sağlık bakım hizmetleri hariç)
96.02.02Erkekler için kuaför ve berber işletmelerinin faaliyetleri
96.02.03 Kadınlar için kuaför işletmelerinin faaliyetleri
96.02.04 Sadece manikür ve pedikür hizmeti sunan salonların faaliyetleri
96.02.05 Sadece ağdacılık hizmeti sunan salonların faaliyetleri

KOSGEB Güzellik Salonu, Berber, Kuaför Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

– Şirket sahibinin ya da ortaklarından en az birinin şirket kurulumundan önce KOSGEB Online Girişimcilik Eğitiminitamamlamış olması,
– Online eğitimi tamamlayan ortağın (girişimci) en az %50 ortaklığının olması,
– Şirket kurulumundan sonra en geç 1 yıl içinde başvurunun yapılması,
Girişimcinin, şirket kuruluş tarihinden üç yıl öncesinden destek programına başvurduğu tarihe kadar, başvuruda bulunduğu işletme dışında;
– gerçek kişi statüsünde bir firmasının olmaması,
– tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir firmada %30 ve üzeri ortaklığının bulunmaması
– Girişimcinin proje başvurusu yaptıktan sonra başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmıyor olması gerekmektedir.

KOSGEB Güzellik Salonu,Berber, KuaförDesteğinden Faydalanmak için Ne Yapmak Gerekir?

KOSGEB’in güzellik salonu, berber ve kuaför faaliyetlerine yönelik hibe ve kredi faiz desteklerinden faydalanabilmek için işletmenizigeleneksel girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra kurmanız gerekmektedir. Vergi mükellefi olduktan sonra da faaliyetinize yönelik proje/iş planı hazırlanması gerekmektedir. KOSGEB bu projeyi inceleyerek kararını açıklamaktadır. Bu kapsamda, projenin doğru bir şekilde, KOSGEB’in dikkat ettiği unsurlara ve proje metodolojisine göre hazırlanması büyük önem arz etmektedir.Refero Danışmanlıkolarak bu projenin hazırlanmasında vekuracağınız işe yönelik bütün devlet destekleri süreçlerinizi yöneterek maliyetlerinizi azaltmaktayız.

Bu ve bunun gibi destekler hakkında detaylı bilgi almak, projenizi birlikte hazırlamak içinburadanbize ulaşabilirsiniz

KOSGEB Güzellik Salonu Desteği 2024 | Refero Danışmanlık (2024)

FAQs

KOSGEB Güzellik Salonu desteği ne kadar 2024? ›

Mayıs 2024 itibariyle güncellenen destekler şu şekildedir; Kuruluş Desteği: Girişiminizi şahıs işletme statüsünde kurarsanız 10.000 TL, Limited ya da Anonim şirket olarak kurarsanız 20.000 TL'lik hibe alabilirsiniz.

KOSGEB nelere Destek Veriyor 2024? ›

KOSGEB genç girişimci desteği kapsamında KOBİ'lere ve yeni girişimci olacak kişilere şu konularda destekler sunmaktadır:
  • Girişimci Destek Programı
  • KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı
  • Yeşil Sanayi Destek Programı
  • KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım (TEKNOYATIRIM) Destek Programı
  • Stratejik Ürün Destek Programı
May 26, 2024

KOSGEB danışmanlık ücreti ne kadar? ›

KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir.

KOSGEB güzellik salonuna destek veriyor mu? ›

KOSGEB'den geri ödemeli 17 bin lira destek alarak işletmesini büyüten Emektar, şimdilerde 40 koltuklu, 375 metrekarelik 2 katlı güzellik merkezinde 15 sigortalı çalışanı ve 15 stajyer öğrencisiyle hizmet veriyor.

KOSGEB hangi mesleklere destek veriyor? ›

Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende ticaret başta olmak üzere çeşitli işleri destekler. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www.kosgeb.gov.tr web adresi üzerinden başvuru yapabilir.

KOSGEB kaç yaşına kadar destek veriyor? ›

Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.

Sera hibe desteği 2024 başvuru ne zaman? ›

Bu çerçevede, 2023-2024 Başvuru Dönemi için Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar Uygulama Rehberi oluşturulmuş ve uygulamaya konmuştur. Başvurular, 3 Ocak 2024 tarihinde başlamış ve 19 Şubat 2024 tarihinde sona ermiştir. Başvurular, www.tarimorman.gov.tr adresinden gerçekleştirilmiştir.

Genç girişimci desteği 2024 ne kadar? ›

Bu noktada Bağ-Kur desteği ve gelir vergisi muafiyeti sunan destek, genç girişimcilerin ihtiyaç duyduğu rahatlamayı elde etmelerine imkân tanır. 2024 yılında 1 yıl boyunca Bağ-Kur'dan herhangi bir ücret ödemeden sigortalı olabilirsiniz. Şahıs şirketleri için aylık Bağ-Kur ödemeleri 5.009,74 TL'dir.

300 bin TL faizsiz kredi şartları nelerdir? ›

  • 18 yaşını tamamlamış bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • KOSGEB veri tabanında kayıtlı olmak.
  • Kredi talep eden işletme sahiplerinin başka işlerden ticari gelir kazanmaması
  • KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik eğitimini almak ve girişimcilik sertifikası kazanmak.
Aug 21, 2020

KOSGEB geri ödemesiz destek ne kadar? ›

KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.

KOSGEB Eğitimi paralı mı? ›

E-devlet üzerinden katılım sağlanan eğitimler ücretsizdir. E-devlet şifrenizi başkaları ile paylaşmamanız gerekmektedir.

KOSGEB 75000 TL başvuru nasıl yapılır? ›

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. .

KOSGEB kadın girişimci desteği 2024 ne kadar? ›

KOSGEB Yeni Girişimci Destek Programı Yayınlandı.

Birincisi Kuruluş Destekleridir. Kadın girişimci başvuru sürecinizde 2024 Girişimci Destek Programı kapsamında kuruluş desteği gerçek kişi işletmesi için 10.000 TL. , sermaye şirketi işletme için 20.000 TL. olarak belirlenmiştir. Geri ödemesiz olarak sağlanmaktadır.

Bir güzellik salonu açmak ne kadara mal olur? ›

Genel ortalamada 300 bin TL – 500.000 TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız var. Güzel bir salonun ortalama toplam açılış maliyeti 301.200 TL'dir. How much capital is required to open a beauty salon? Güvenlik: Bir güzellik salonu açmak için genellikle 300.000 TL ile 500.000 TL arasında bir sermaye gerekmektedir.

KOSGEB sera desteği ne kadar? ›

2021 Aralık – 2022 Mart başvuru döneminde (üçüncü başvuru dönemi) başvurusu onaylanan işletmeler için destek tutarı 100.000 TL / personel olarak uygulanmaya devam edilecektir.

KOSGEB en fazla ne kadar para veriyor? ›

Proje kapsamında verilecek desteğin üst limiti azami 2.000.000 (iki milyon) TL'dir. Destek geri ödemeli veya geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak verilir.

KOSGEB restoran desteği ne kadar? ›

Kosgeb kapsamında bankalar ve diğer kuruluşlar tarafından da verilen birçok farklı destek bulunmaktadır. 2022 yılı için Kosgeb, restoran açan girişimcilere 60 bin TL'ye kadar destek sunabilmektedir. Bu tutar ileri girişimciler için ise 370 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Sera hibe desteği ne kadar? ›

Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda, mülkiyeti başvuru sahibine aitı veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 (yedi) yıl süreyle kiralanmış olmalıdır. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında 100 bin TL'den 3 milyon TL'ye kadar, hazırlanabilecek projelere %50 hibe desteği verilecektir" denildi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5711

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.