Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (2024)

Skip Bo is een populair spel voor het hele gezin. De regels zijn duidelijk en het spel is snel onder de knie te krijgen. Skip Bo wordt in een kleine verpakking geleverd en is daarom ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Leestip: de bekendste kaartspellen van dit moment

Skip Bo in het kort

Wat is het doel van het spel?

Bij Skip Bo krijgt elke speler 30 kaarten. Speel je met meer dan 4 spelers? Dan krijgt elke speler 20 kaarten. De stapel kaarten, die we de stok noemen, moet zo snel mogelijk weg gespeeld worden door de spelers. De speler die als eerste alle kaarten van zijn stok kwijt is, is de winnaar van het spel.

Bekijk alle Skip Bo spellen op bol.com

Je kunt alleen niet zomaar je gang gaan. De kaarten zijn genummerd van 1 t/m 12. Deze kaarten moet je ook in deze volgorde neerleggen op de verschillende ‘bouwstapels’. Dit doen de spelers om de beurt en niemand heeft een eigen bouwstapel. Daarom kan het zomaar voorkomen dat een speler voor jou nét het getal opgooit die jij hebt liggen op jouw stok. En dan moet je weer van voor af aan beginnen…

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (1)

Skip Bo regels

Hoe speel je Skip Bo?

De regels van Skip bo zijn als volgt. De jongste speler mag beginnen. Je begint je beurt met het trekken van 5 kaarten van de trekstapel. Zorg ervoor dat de bovenste kaart van jouw stok met het getal naar boven ligt. Heb je een 1 of een Skip Bo kaart in jouw hand of bovenaan op jouw stok liggen? Dan kun je beginnen met een bouwstapel. Verderop leggen ik uit wat een bouwstapel is.

Zo lang je kunt, mag je kaarten blijven opleggen. Als je de bovenste kaart van jouw stok hebt gebruikt, dan draai je de volgende open. Zijn alle kaarten in je hand op? Dan mag je ze weer aanvullen tot 5 nieuwe kaarten en verdergaan met jouw beurt.

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (2)

Ik kan niet meer spelen, wat nu?

Heb je aan het begin van het spel geen 1 of een Skip Bo kaart? Of ben je al verder in het spel en kan je geen opeenvolgend getal meer spelen? Dan is jouw beurt voorbij. Je legt nu één kaart uit jouw hand op jouw persoonlijke weggooistapel. Je hebt de mogelijkheid om in totaal vier weggooistapels te maken. Hierop mag je alle kaarten dumpen in een willekeurige volgorde.

Tijdens jouw volgende beurten mag je nu ook de kaarten op jouw weggooistapels gebruiken om bouwstapels aan te vullen. Dit mag enkel de bovenste kaart van iedere weggooistapel zijn.

Vervolgens vul je jouw hand aan tot vijf kaarten en is de volgende speler aan de beurt!

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (3)Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (4)

Winnaar van Skip Bo

Heb jij als eerste alle kaarten van je stok weggespeeld? Dan ben jij de winnaar van het spel. De kaarten in je hand en op de weggooistapels hoeven niet weggespeeld te worden. De volgende keer als je het spel speelt, kun je bepalen hoeveel kaarten je iedere speler geeft voor zijn stok. Op die manier kan je het spel langer of juist korter laten duren.

Stapels bij Skip Bo

Een uitleg van alle stapels bij Skip Bo

Eerder in het artikel hebben wij het al gehad over de ‘stok’ en ‘bouwstapels’. Daarnaast is er ook nog een ‘weggooistapel’ en ’trekstapel’. Hieronder laten we je kennismaken met deze verschillende stapels.

Stok

Je stok kaarten zijn alle kaarten die je in je hand hebt. Je raakt de stapels van je stok kwijt door de bovenste kaart van je stok op een weggooistapel te leggen als dat mogelijk is. Nadat je de bovenste kaart van je stok hebt weggespeeld kun je de volgende omdraaien en proberen weg te spelen. Je mag tijdens je beurt net zo lang bovenste kaarten omdraaien tot dat je niet meer kunt.

Weggooistapel

Een weggooistapel is een stapel van de kaarten die je steeds aan het eind van je beurt hierop legt. Je moet namelijk één van de kaarten die je in je hand hebt op één van je weggooistapels leggen na je beurt. De kaarten op de weggooistapels hoeven niet in de juiste volgorde gelegd te worden. Het is belangrijk om te weten dat je alleen de bovenste kaart van je weggooistapel mag gebruiken als je aan de beurt bent. Daarnaast mogen er maximaal vier weggooistapels per persoon worden gemaakt.

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (5)Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (6)

Bouwstapels

Een bouwstapel is een stapel met kaarten waar je gaat ‘bouwen’ met de kaarten die je hebt, om stapels met kaarten van 1 tot en met 12 te leggen. Je mag er hier vier hebben. Om één van de vier bouwstapels te beginnen heb je een 1 of een Skip Bo kaart nodig en de kaarten moeten dus in juiste volgende van 1 tot en met 12 op de bouwstapels worden gelegd. Is er een bouwstapel compleet met de getallen 1 tot en met 12? Dan mag die stapel weg worden gehaald en is er een plek voor een nieuwe bouwstapel!

Trekstapel

De trekstapel is de stapel kaarten die na het delen overblijven en in het midden op een stapel worden gelegd met de getallen naar beneden. Aan het begin van je beurt pak je telkens het aantal kaarten dat je nodig hebt, zodat je 5 kaarten in je handen hebt. Zijn de kaarten op de trekstapel op? Dan kun je die kaarten die zijn vrijgekomen door complete bouwstapels goed schudden en op de trekstapel leggen.

Voor wie is Skip Bo geschikt?

Aantal spelers, speeltijd en leeftijd

Skip Bo is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en kan gespeeld worden van 2 t/m 6 spelers. De speeltijd van een potje Skip Bo is ongeveer 30 minuten. Wil je het spel wat sneller spele? Dan kun je een stok met 10 kaarten maken in plaats van 30 kaarten.

Er zijn in totaal twee verschillende edities uitgebracht. Zo kan je kiezen voor de standaard editie van Skip Bo. Daarnaast is er ook een editie voor kinderen uitgebracht: Skip Bo Junior. Deze editie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Skip Bo spel voorbereiding

Dit moet je weten over het spel

Hoeveel kaarten heeft Skip Bo?

Het spel bestaat uit 162 kaarten, waarvan 144 kaarten genummerd zijn van 1 tot en met 12. Daarnaast zijn er 18 Skip Bo kaarten. De Skip Bo kaarten zijn een soort joker en mogen ingezet worden als een nummer naar keuze.

Hoeveel kaarten heb je in je hand bij Skip Bo?

Als je de kaarten hebt geschud, geef je elke speler 30 kaarten. Als je een korter spelletje wilt spelen, kan je de spelers ook minder kaarten geven. De spelregels blijven dan hetzelfde, alleen zal er dan sneller een winnaar zijn. Omdat je zelf kunt bepalen hoeveel kaarten je uitdeelt, is het spel nóg beter op ieder moment van de dag te spelen.

De kaarten die je aan de spelers hebt gegeven worden met het getal naar beneden voor iedere speler gelegd. Enkel de bovenste kaart van de stok ligt met het getal naar boven.

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (7)

Skip Bo varianten

Dit zijn alle Skip Bo varianten

In totaal zijn er twee verschillende edities van Skip Bo. De bekendste variant is de standaard editie. Daarnaast is er nog een speciale variant voor kinderen: Skip Bo Junior. Hieronder zetten wij deze twee edities op een rijtje!

Skip Bo kaartspel

Dit tijdloze kaartspel is voor het hele gezin. Het spel is super makkelijk om mee te nemen vanwege de handige verpakking.

Skip-Bo Mattel Games

Voor 23.59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs op bol.com →

Destandaard editievan het Skip Bo kaartspel. Het spel kan gespeeld worden met 2 t/m 6 spelers en is geschikt vanaf 7 jaar.

Skip-Bo Junior

Skip Bo heeft ook een leuke junior variant. De kaartjes van deze variant hebben leuke afbeeldingen en de getallen gaan tot en met 10 in plaats van 2. Op wat kleine aanpassingen na zijn de spelregels en de basis van het spel min of meer gelijk.

Skip Bo Junior

Voor 23.59 besteld, morgen in huis

Bekijk prijs op bol.com →

Skip Bo Junior is geschikt voor kinderen van 5 t/m 11 jaar en maximaal 4 spelers. De speeltijd is 15 minuten.

Veelgestelde vragen over Skip Bo

Alle antwoorden in één overzicht!

Hoe noemen we de kaarten die na het delen overblijven?

Deze kaarten noem je bij Skip Bo de trekstapel. Dit is de stapel kaarten die in het midden op een stapel worden gelegd met de getallen naar beneden. Aan het begin van je beurt pak je telkens het aantal kaarten dat je nodig hebt, zodat je 5 kaarten in je handen hebt. Zijn de kaarten op de trekstapel op? Dan kun je die kaarten die zijn vrijgekomen door complete bouwstapels goed schudden en op de trekstapel leggen.

Wat als je niet kan met Skip Bo?

Als je niet kan, leg je een kaart uit de hand op één van je weggooistapels en dan is de volgende speler aan de beurt.

Hoe lang duurt een potje Skip Bo?

Een potje Skip Bo duurt meestal zo’n 20 minuten. Je kunt ook zorgen dat een potje minder lang duurt door niet alle kaarten uit te delen.

Skip Bo kopen: een favoriet kaartspel van jou?

Heb jij Skip Bo al gespeeld met je vrienden en familie? Laat ons en andere SpellenFans in een reactie vinden wat je van het spel vindt. En als je een andere vraag hebt, staan wij ook voor je klaar!

Bekijk alle Skip Bo spellen op bol.com

Lees ook:

  • UNO spelregels: alle regels en 13 edities op een rijtje
  • Exploding Kittens: alles over dit spel en de uitbreidingen

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (10)

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij

  • 1Skip Bo in het kort
  • 2Skip Bo regels
  • 3Stapels bij Skip Bo
  • 4Voor wie is Skip Bo geschikt?
  • 5Skip Bo spel voorbereiding
  • 6Skip Bo varianten
  • 7Veelgestelde vragen over Skip Bo

Bekijk op bol.com

Skip Bo regels en de leukste varianten op een rij | 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6766

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.